W marcowych „Wysokich Obcasach Extra”

Najnowsze wydanie „Wysokich Obcasów Extra” (wyd. Agora) pojawi się w punktach sprzedaży prasy 18 lutego br. w cenie 9,99 zł. Wydanie będzie dostępne także z prezentem – mleczkiem do demakijażu marki Vianek w cenie 9,98 zł.

O kobiecości, której definicja zmienia się wraz z pokoleniami, przełamywaniu stereotypów czy przygotowaniach do końca świata – w marcowym numerze „Wysokich Obcasów Extra” czytelnicy znajdą wiele inspirujących rozmów oraz tekstów dotyczących m.in. kultury, nauki i psychologii. Miesięcznik pojawi się w punktach sprzedaży prasy już jutro, 18 lutego br. i będzie dostępny również z dodatkiem – kosmetykiem marki Vianek.

– Nie ma chyba rzeczy, których nie wypada robić kobiecie – mówią bohaterki marcowych „Wysokich Obcasów Extra” Maria, Aleksandra i Magdalena Popławskie. Aktorki wraz z mamą i córkami dyskutują w rozmowie z Mają Staniszewską m.in. o pokoleniowych zmianach w podejściu do małżeństwa, macierzyństwa i kobiecości.

To, że współczesna kobiecość rezonuje z pracą i karierą pokazuje natomiast Olga Woźniak, prezentując słynną brazylijską fizyczkę. Marcia Barbosa zmienia świat badając ekscentryczne właściwości wody i jednocześnie przełamuje stereotypy na temat kobiet chodząc w szpilkach i mini-spódniczkach do swojego laboratorium i na wielkie sympozja.

Na łamach wydania ukaże się również wiele inspirujących rozmów – m.in: wywiady Doroty Wodeckiej z muzykiem Tomaszem Organkiem i Tomasza Kwaśniewskiego z dyrektorką Młodzieżowego Ośrodka „Kąt” Darią Chmiel czy rozważania Agnieszki Jucewicz z filozofem Tomaszem Stawiszyńskim, o niepewności, melancholii i smutku w dzisiejszym świecie.

Prócz tego w numerze będzie można przeczytać m.in. tekst o mocy jaką daje morsowanie autorstwa praktykującej zimne kąpiele zastępczyni wydawcy „Gazety Wyborczej” Joanny Mosiej-Sitek oraz znaleźć rekomendacje nowości książkowych, filmowych czy muzycznych. W wydaniu nie zabraknie również tematów dotyczących kariery i psychologii jak i przeglądu modowych oraz kosmetycznych trendów sezonu, czy przepisów kucharskich.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.