Świąteczna „Kuchnia” już na rynku

kuchnia-12-2016

Przepisy na marynowane, smażone i duszone ryby, proste przepisy Karola Okrasy na bożonarodzeniową ucztę, 5 sposobów na kolorowy lukier, pierogi z niecodziennym nadzieniem oraz sposoby na ciasteczka jako słodkie i chrupiące ozdoby na choinkę – to wszystko znalazło się w nowym grudniowym wydaniu miesięcznika „Kuchnia”.

W wydaniu czytelnicy mogą znaleźć również 5 sposobów na fasolę według kucharza Grzegorza Łapanowskiego, przepisy na łączenie kaczki z cydrem, listę najlepszych win do sandacza i wołowiny, a także do kurczaka, jagnięciny i czerwonego mięsa, porady dotyczące marynowania śledzi oraz sposoby na przyrządzenie kasztanów i lukru w pięciu smakach.

Redakcja przedstawia kulinarną relacje z Karaibów i z Armenii, opowiada o Gioachinno Rossinim – muzyku, który porzucił karierę dla jedzenia, oraz o Alainie Ducassie – najlepszym kucharzu świata.

W numerze można również znaleźć zeszyt z 35 przepisami na świąteczne ciasta, pierniki, rolady i strucle.

Źródło: Agora

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.