„Kuchnia” otwiera sezon grillowy

kuchnia 5 2016

Kulinarne wspomnienia z podróży do Seulu, Polinezji i Bolonii, propozycje win i sosów do szparagów oraz pomysły na przygotowanie rabarbaru na słodko i słono – to wszystko znalazło się w najnowszym, majowym wydaniu miesięcznika „Kuchnia”. W numerze także przepisy na dania z grilla z różnych części świata, którymi redakcja rozpoczyna sezon grillowy.

Majowa „Kuchnia” przedstawia również: pięć propozycji na przygotowanie ogórka od Grzegorza Łapanowskiego, przepisy na zielone kanapki z gruszką i kiszoną marchewką od Mai Sobczak oraz twarożek tofu i lody kokosowe Marty Dymek. Czytelnicy dowiedzą się, jak prawidłowo filetować ryby, jak zrobić szybkie przekąski z polenty oraz jak jeść czosnek niedźwiedzi. Mogą też przeczytać wywiad z Andrea Camastrą, szefem warszawskiej restauracji Senses, która zdobyła gwiazdkę przewodnika Michelin.

Redakcja magazynu przygotowała także smaczne przepisy na dania z grilla w stylu amerykańskim i śródziemnomorskim, m.in. na skrzydełka w ziołach, grillowany ser halloumi, żeberka w sosie barbecue oraz meksykańską sałatkę z grillowaną kukurydzą.

W wydaniu znalazły się dodatkowe 24 strony przepisów kuchni meksykańskiej, w tym przekąski na mały i większy głód, sosy i sałatki, sycące zupy, aromatyczne mięsa, specjały z ryb i owoców morza oraz desery.

Najnowsze, majowe wydanie miesięcznika „Kuchnia” ukazało się w cenie 9,99 zł. Wydanie z książką kulinarną do wyboru oraz archiwalnym wydaniem magazynu „Lubię gotować” można kupić w cenie 14,99 zł.

(na podstawie informacji Agory)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.